Тихомир Иванчев - шестият българин, задържан в Англия за шпионаж, е

...
Тихомир Иванчев - шестият българин, задържан в Англия за шпионаж, е
Коментари Харесай

Надеждата на българското плуване Тихомир Иванчев е арестуван за руски шпионаж в Англия

Тихомир Иванчев - шестият българин, арестуван в Англия за шпионаж, е прочут български плувец.

Арестът и възможната му шпионска дейност са най-коментираната тематика в софийските басейни, където името на Тихомир Иванчев приказва доста, съобщи.

В интервала към 2005 - 2010 година той е най-голямата вяра на българското плуване. Името му остава в сянката на Петър Стойчев, който по това време печели съвсем всички международни надпревари на маратонските дистанции в плуването. Почти постоянно освен в България, а и по света, Иванчев е измежду призьорите и всички го виждат като правоприемник на именития Петър Стойчев.

Очакванията към него са даже още по-големи, тъй като за разлика от Стойчев, който е експерт на доста дълги дистанции в открити води, Иванчев се оправя добре и с олимпийските дистанции 800 и 1500 метра. Иванчев даже печели олимпийска квота за България, което се случва извънредно рядко.

Върхът на кариерата му е през 2007 година, когато Петър Стойчев печели Гранд при сериите в плувния маратон, а Тихомир се класира трети. Класирането на двама българи в челната тройка на най-престижното съревнование в техния спорт тогава е регистрирано като едно от най-важните спортни събития за България. 

Тихомир Иванчев

По това време Иванчев живее с друга огромна вяра на българското плуване - националната рекордьорка и седемкратна републиканска шампионка Иванка Моралиева. Тихомир обаче се влюбва в рускиня и стартира да тренира в съветския народен тим, дружно с нея. Въпросният съветски народен тим прекарва единствено част от времето си в Русия, а през по-голямата част от годината е на надпревари и тренировки в разнообразни страни по света.

От години има подозрения, че огромна част от съветските тимове се употребяват като прикрития за шпионска активност. Предполага се, че точно това е породило и подозренията към Иванчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР